top of page

MESAFELÄ° SATIÅž SÖZLEÅžMESÄ°

Tüm kullanıcılar üyelik iÅŸlemlerini gerçekleÅŸtirdikleri anda ÅŸatış sözleÅŸmesini okuduklarını ve onayladıklarını kabul etmiÅŸ sayılırlar.

MADDE 1 - TARAFLAR

SATICI

ÜNVANI : CERAN GROUP TEKSTÄ°L SAN. VE TÄ°C. LTD. ÅžTÄ°.
ADRES : Musalla BaÄŸları Mah Bayhanlı Sk No:6 Selçuklu/Konya
TELEFON : +90 332 233 7120

+90 532 438 2845

WEB : https://www.gazetekstil.com/ 
E-POSTA : faruk@gazetekstil.com

Bundan sonra SATICI olarak anılacaktır.


ALICI
ADI SOYADI : 
ADRES : 

TELEFON : 
E-POSTA : 

Bundan sonra ALICI olarak anılacaktır.


MADDE 2 - SÖZLEÅžMENÄ°N KONUSU

Ä°ÅŸ bu sözleÅŸmenin konusu, ALICI'nın, SATICI'ya ait www.gymgiyim.com web sitesinden elektronik ortamda veya 0 216 550 11 77 nolu telefondan sipariÅŸ verdiÄŸi, sözleÅŸmede bahsi geçen nitelikleri haiz ve yine sözleÅŸmede satış fiyatı belirtilen mal/hizmetin satışı ve teslimi ile ilgili olarak 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli SözleÅŸmeler Uygulama Esas ve Usulleri Hakkında Yönetmelik hükümleri gereÄŸince tarafların hak ve yükümlülüklerinin saptanmasıdır. ALICI, satışa konu mal/hizmetlerin temel nitelikleri, satış fiyatı, ödeme sekli, teslimat koÅŸulları vs. satışa konu mal/hizmet ile ilgili tüm ön bilgiler ve "cayma" hakkı konusunda bilgi sahibi olduÄŸunu, bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiÄŸini ve sonrasında mal/hizmeti sipariÅŸ verdiÄŸini iÅŸ bu sözleÅŸme hükümlerince kabul ve beyan eder. www.gymgiyim.com sitesinde ödeme sayfasında yer alan ön bilgilendirme ve fatura iÅŸ bu sözleÅŸmenin ayrılmaz parçalarıdır.

​

MADDE 3 - ÜRÜN/ ÖDEME/ TESLÄ°MAT BÄ°LGÄ°LERÄ° 

Elektronik ortamda alınan ürün/ürünlerin cinsi ve türü, miktarı, marka/modeli, satış bedeli, ödeme ÅŸekli, teslim alacak kiÅŸi, teslimat adresi, fatura bilgileri, kargo ücreti aÅŸağıda belirtildiÄŸi gibidir. Fatura edilecek kiÅŸi ile sözleÅŸmeyi yapan kiÅŸi aynı olmak zorundadır. AÅŸağıda yer alan bilgiler doÄŸru ve eksiksiz olmalıdır. Bu bilgilerin doÄŸru olmadığı veya yanlış olduÄŸu durumlardan doÄŸacak zararları tamamıyla karşılamayı alıcı kabul eder ve ayrıca bu durumdan oluÅŸabilecek her türlü sorumluluÄŸu alıcı kabul eder.

 

SATICI gerekli gördüÄŸü durumlarda, ALICI’nın vermiÅŸ olduÄŸu bilgiler gerçekle örtüÅŸmediÄŸinde, sipariÅŸi durdurma hakkını saklı tutar. SATICI sipariÅŸte sorun tespit ettiÄŸi durumlarda ALICI’nın vermiÅŸ olduÄŸu telefon, e-posta ve posta adreslerinden ALICI’ya ulaÅŸamadığı takdirde sipariÅŸin yürürlüÄŸe koyulmasını 15 (onbeÅŸ) gün süreyle dondurur. ALICI’nın bu süre zarfında SATICI ile konuyla ilgili olarak iletiÅŸime geçmesi beklenir. Bu süre içerisinde ALICI’dan herhangi bir cevap alınamazsa SATICI, her iki tarafın da zarar görmemesi için sipariÅŸi iptal eder.

Alınan Ürün /Ürünler: 

Adı, kodu :  … adet

Toplam Satış Bedeli : …. -TL

Ödeme Åžekli : Kredi Kartı/Banka Havalesi (EFT)

Teslim Edilecek KiÅŸi :

Telefon Numarası :

Teslim Edilecek Adres :

Fatura Edilecek KiÅŸi/Kurum :

Fatura Adresi :

Kargo Ücreti : … TL

​

MADDE 4 - SÖZLEÅžME TARÄ°HÄ°

SATICI tarafından daha önce imzalanmış bulunan iÅŸ bu iki nüsha sözleÅŸme, ALICI tarafından ...... tarihinde imzalanarak kabul edilmiÅŸtir. SözleÅŸmenin bir nüshası ALICI'nın e-posta adresine mail gönderilecektir.

​

SözleÅŸmenin imzalandığı tarihte mevcut olmayan veya öngörülmeyen, tarafların kontrolleri dışında geliÅŸen, ortaya çıkmasıyla taraflardan birinin ya da her ikisinin de sözleÅŸme ile yüklendikleri borç ve sorumluluklarını kısmen ya da tamamen yerine getirmelerini ya da bunları zamanında yerine getirmelerini olanaksızlaÅŸtıran durumlar, mücbir sebep (DoÄŸal afet, savaÅŸ, terör, ayaklanma, deÄŸiÅŸen mevzuat hükümleri, el koyma veya grev, lokavt, üretim ve iletiÅŸim tesislerinde önemli ölçüde arıza vb.) olarak kabul edilecektir. Mücbir sebep ÅŸahsında gerçekleÅŸen taraf, diÄŸer tarafa durumu derhal ve yazılı olarak bildirecektir. 

 

Mücbir sebebin devamı esnasında tarafların edimlerini yerine getirememelerinden dolayı herhangi bir sorumlulukları doÄŸmayacaktır. Ä°ÅŸbu mücbir sebep durumu 30 (otuz ) gün süreyle devam ederse, taraflardan her birinin, tek taraflı olarak fesih hakkı doÄŸmuÅŸ olacaktır.

​

MADDE 5 - SATICIYA AÄ°T HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER

5.1. Satıcı, 4077 sayılı Tüketicilerin Korunması Hakkındaki Kanun ve Mesafeli SözleÅŸmelere Dair Yönetmelik hükümleri uyarınca sözleÅŸmede kendisine yüklenen edimleri mücbir haller dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.

 

5.2. 18 (on sekiz) yaşından küçük kiÅŸiler https://www.gazetekstil.com/’dan alışveriÅŸ yapamaz. Satıcı, alıcının sözleÅŸmede belirttiÄŸi yaşının doÄŸru olduÄŸunu esas alacaktır. Ancak alıcının yaşını yanlış yazmasından dolayı satıcıya hiçbir ÅŸekilde sorumluluk yüklenemeyecektir.

5.3. Sistem hatalarından meydana gelen fiyat yanlışlıklarından https://www.gazetekstil.com/ sorumlu deÄŸildir. Buna istinaden satıcı, internet sitesindeki sistemden, dizayndan veya yasadışı yollarla internet sitesine yapılabilecek müdahaleler sebebiyle ortaya çıkabilecek tanıtım, fiyat hatalarından sorumlu deÄŸildir. Sistem hatalarına dayalı olarak alıcı satıcıdan hak iddiasında bulunamaz. 

5.4. https://www.gazetekstil.com/ 'dan kredi kartı (Visa, MasterCard , vs. ) ya da banka havalesi ile alışveriÅŸ yapılabilir. SipariÅŸ tarihinden itibaren bir hafta içinde havalesi yapılmayan sipariÅŸler iptal edilir. SipariÅŸlerin iÅŸleme alınma zamanı, sipariÅŸin verildiÄŸi an deÄŸil, kredi kartı hesabından gerekli tahsilatın yapıldığı ya da havalenin (EFT’nin) banka hesaplarına ulaÅŸtığı belirlenen andır. Ödemeli gönderi ya da posta çeki gibi müÅŸteri hizmetleri ile görüÅŸülmeden gerçekleÅŸtirilen ödeme yöntemleri kabul edilmez.

​

MADDE 6 - ALICIYA AÄ°T HAK VE YÜKÜMLÜLÜKLER

6.1. Alıcı, sözleÅŸmede kendisine yüklenen edimleri mücbir sebepler dışında eksiksiz yerine getirmeyi kabul ve taahhüt eder.

 

6.2. Alıcı, sipariÅŸ vermekle birlikte iÅŸ sözleÅŸme hükümlerini kabul etmiÅŸ sayıldığını ve sözleÅŸmede belirtilen ödeme ÅŸekline uygun ödemeyi yapacağını kabul ve taahhüt eder.

 

6.3. Alıcı, https://www.gazetekstil.com/ internet sitesinden satıcının isim, unvan, açık adres, telefon ve diÄŸer eriÅŸim bilgileri , satışa konu malın temel nitelikleri, vergiler dahil olmak üzere satış fiyatı , ödeme sekli, teslimat koÅŸulları ve masrafları vs. satışa konu mal ile ilgili tüm ön bilgiler ve “cayma” hakkının kullanılması ve bu hakkın nasıl kullanılacağı , ÅŸikayet ve itirazlarını iletebilecekleri resmi makamlar vs. konusunda açık , anlaşılır ve internet ortamına uygun ÅŸekilde bilgi sahibi olduÄŸunu bu ön bilgileri elektronik ortamda teyit ettiÄŸini kabul ve beyan eder. 

 

6.4. Bir önceki maddeye baÄŸlı olarak Alıcı, ürün sipariÅŸ ve ödeme koÅŸullarının, ürün kullanım talimatlarının, olası durumlara karşı alınan tedbirlerin ve yapılan uyarıların olduÄŸu https://www.gazetekstil.com/ sipariÅŸ/ödeme/kullanım prosedürü bilgilerini okuyup bilgi sahibi olduÄŸunu ve elektronik ortamda gerekli teyidi verdiÄŸini beyan eder.

 

6.5. Alıcı, aldığı ürünü iade etmek istemesi durumunda ne surette olursa olsun ürüne ve ambalajına zarar vermemeyi, iade anında fatura aslını ve irsaliyesini iade etmeyi kabul ve taahhüt eder.

​

MADDE 7 - CAYMA HAKKI

7.1. ALICI; mal satışına iliÅŸkin mesafeli sözleÅŸmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiÄŸi adresteki kiÅŸi/kuruluÅŸa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya bildirmek ÅŸartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleÅŸmeden cayma hakkını kullanabilir. Hizmet sunumuna iliÅŸkin mesafeli sözleÅŸmelerde ise, bu süre sözleÅŸmenin imzalandığı tarihten itibaren baÅŸlar. Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile hizmetin ifasına baÅŸlanan hizmet sözleÅŸmelerinde cayma hakkı kullanılamaz. Cayma hakkının kullanımından kaynaklanan masraflar SATICI’ ya aittir. ALICI, iÅŸ bu sözleÅŸmeyi kabul etmekle, cayma hakkı konusunda bilgilendirildiÄŸini peÅŸinen kabul eder.
7.2. Cayma hakkının kullanılması için 7 (yedi) günlük süre içinde SATICI' ya iadeli taahhütlü posta, faks veya eposta ile yazılı bildirimde bulunulması ve ürünün iÅŸbu sözleÅŸmede düzenlenen düzenlenen "Cayma Hakkı Kullanılamayacak Ürünler" hükümleri çerçevesinde kullanılmamış olması ÅŸarttır. Bu hakkın kullanılması halinde, 
7.2.1. 3. kiÅŸiye veya ALICI’ ya teslim edilen ürünün faturası, (Ä°ade edilmek istenen ürünün faturası kurumsal ise, geri iade ederken kurumun düzenlemiÅŸ olduÄŸu iade faturası ile birlikte gönderilmesi gerekmektedir. Faturası kurumlar adına düzenlenen sipariÅŸ iadeleri Ä°ADE FATURASI kesilmediÄŸi takdirde tamamlanamayacaktır.) 
7.2.2. Ä°ade formu, 
7.2.3. Ä°ade edilecek ürünlerin kutusu, ambalajı, varsa standart aksesuarları ile birlikte eksiksiz ve hasarsız olarak teslim edilmesi gerekmektedir. 
7.2.4. SATICI, cayma bildiriminin kendisine ulaÅŸmasından itibaren en geç 10 günlük süre içerisinde toplam bedeli ve ALICI’ yı borç altına sokan belgeleri ALICI’ ya iade etmek ve 20 günlük süre içerisinde malı iade almakla yükümlüdür. 
7.2.5. ALICI’ nın kusurundan kaynaklanan bir nedenle malın deÄŸerinde bir azalma olursa veya iade imkânsızlaşırsa ALICI kusuru oranında SATICI’ nın zararlarını tazmin etmekle yükümlüdür. Ancak cayma hakkı süresi içinde malın veya ürünün usulüne uygun kullanılmasın sebebiyle meydana gelen deÄŸiÅŸiklik ve bozulmalardan ALICI sorumlu deÄŸildir. 
7.2.6. Cayma hakkının kullanılması nedeniyle SATICI tarafından düzenlenen kampanya limit tutarının altına düÅŸülmesi halinde kampanya kapsamında faydalanılan indirim miktarı iptal edilir.

​

MADDE 8 - CAYMA HAKKI KULLANILAMAYACAK ÜRÜNLER

8.1. a)Fiyatı finansal piyasalardaki dalgalanmalara baÄŸlı olarak deÄŸiÅŸen ve satıcı veya saÄŸlayıcının kontrolünde olmayan mal veya hizmetlere iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
b)Tüketicinin istekleri veya kiÅŸisel ihtiyaçları doÄŸrultusunda hazırlanan mallara iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
c) Çabuk bozulabilen veya son kullanma tarihi geçebilecek malların teslimine iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi saÄŸlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
d) Tesliminden sonra baÅŸka ürünlerle karışan ve doÄŸası gereÄŸi ayrıştırılması mümkün olmayan mallara iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
e) Malın tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olması halinde maddi ortamda sunulan kitap, dijital içerik ve bilgisayar sarf malzemelerine, veri kaydedebilme ve veri depolama cihazlarına  iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
f) Abonelik sözleÅŸmesi kapsamında saÄŸlananlar dışında, gazete ve dergi gibi süreli yayınların teslimine iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
g) Belirli bir tarihte veya dönemde yapılması gereken, konaklama, eÅŸya taşıma, araba kiralama, yiyecek-içecek tedariki ve eÄŸlence veya dinlenme amacıyla yapılan boÅŸ zamanın deÄŸerlendirilmesine iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
ÄŸ) Elektronik ortamda anında ifa edilen hizmetler veya tüketiciye anında teslim edilen gayrimaddi mallara iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
h) Cayma hakkı süresi sona ermeden önce, tüketicinin onayı ile ifasına baÅŸlanan hizmetlere iliÅŸkin sözleÅŸmeler.
Kozmetik ve kiÅŸisel bakım ürünleri, iç giyim ürünleri, mayo, bikini, kitap, kopyalanabilir yazılım ve programlar, DVD, VCD, CD ve kasetler ile kırtasiye sarf malzemeleri (toner, kartuÅŸ, ÅŸerit vb.) iade edilebilmesi için ambalajlarının açılmamış, denenmemiÅŸ, bozulmamış ve kullanılmamış olmaları gerekir. 
8.2. SATICI ÅŸikâyet ve itirazları konusunda baÅŸvurularını,  aÅŸağıdaki kanunda belirtilen parasal sınırlar dâhilinde tüketicinin yerleÅŸim yerinin bulunduÄŸu  veya tüketici iÅŸleminin yapıldığı yerdeki  tüketici sorunları hakem heyetine veya tüketici mahkemesine yapabilir. Parasal sınıra iliÅŸkin bilgiler aÅŸağıdadır: 
28/05/2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere: 
a) 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un 68. Maddesi gereÄŸi deÄŸeri 2.000,00 (ikibin) TL’nin altında olan uyuÅŸmazlıklarda ilçe tüketici hakem heyetlerine,
b) DeÄŸeri 3.000,00(üçbin)TL’ nin altında bulunan uyuÅŸmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine,
c) BüyükÅŸehir statüsünde bulunan illerde ise deÄŸeri 2.000,00 (ikibin) TL ile 3.000,00(üçbin)TL’  arasındaki uyuÅŸmazlıklarda il tüketici hakem heyetlerine baÅŸvuru yapılmaktadır.
Ä°ÅŸbu SözleÅŸme ticari amaçlarla yapılmaktadır.

 

SATICI 

CERAN GROUP TEKSTÄ°L SAN. VE TÄ°C. LTD. ÅžTÄ°.

 

ALICI

Adı/Soyadı :

Tarih :

bottom of page